Simmet (Fotogalleri)
I simmet finns en pool som är 6.35 x 3.65 och 1.30 djup. Vattnet är 22 till 23 grader varmt.

I vattnet väger hunden bara 1/10 av sin vikt vilket innebär att belastningen på lederna nästan är obefintlig.

Hundarna simmar med flytväst och jag lägger stor vikt vid att hunden får vänja sig vid vattenträning i sin egen takt för att inte bli stressad.

När kan man simma sin hund.

Alla hundar mår bra av att simma så det är inte bara i rehabiliterande syfte man kan använda sig av vattenträning utan även för att stärka muskulatur och öka kondition.

Ska man operera sin hund så förkortas konvalescent tiden om man simmar innan och efter operation. Nu är det ju inte alltid att man kan planera en operation så att man kan få tid att simma innan men att simma efter operation gör mycket gott för hunden.

Om man dagen efter ett hårt träningspass vill minska stelhet och träningsvärk så är det ett utmärkt alternativ att låta sin hund ta en simtur.

Hundar som simmar i rehabiliterande syfte får inte simma utan personal närvarande men för de som vill simma sin hund i friskvårdsyfte kan genom att ta det s.k. simkörkortet simma sin hund till ett förmånligare pris.Vilka hundar får simma?

Alla hundar från 6 månaders ålder under förutsättning att de är friska och vaccinerade enl. SKK. Är ni osäkra på er hunds hälsa så ta kontakt med veterinär för hälsokontroll. Beroende på hundens ålder så skiljer sig träningen lite grann. De yngre hundarna 6-12 månader ska bara ”cirkla runt” helt utan stress och motstånd. Det är först när hunden vuxit klart som man kan börja att belasta den.När ska hunden inte simma?

-Feber
-Variga eller öppna sår
-Löp
-Hjärtfel (Låt er veterinär avgöra om hunden kan simma trots ev. hjärtfel)
-Epilepsi
-Dåligt allmäntillstånd
-Vid viss medicinering
(Fråga vet. när ni får medicin utskriven till er hund.) Gäller inte smärtstillande- och antiinflammatorisk medicin som är utskrivet för lederna.


Hundhälsan i Tibro
Ställverksgatan 1 543 50 TIBRO
Tel: 0504-590 38 Mobil: 070-538 64 59 Mail
Öppettider:
Enligt tidsbokning.